VRT – Duitsland wil synthesebrandstoffen

SIM²In the Press

VRT – Duitsland wil synthesebrandstoffen

Duitsland wil synthesebrandstoffen

Duits Bondskanselier Scholz komt terug op een eerder gemaakt akkoord met Europa. De Europese Unie had beslist om vanaf 2035 wagens met een brandstofmotor te verbannen. Maar dit is nadelig voor de Duitse auto-industrie. Wat gaat er nu gebeuren? En wat betekent dit voor de relaties tussen de EU-landen? Duiding door Willem Van Mullem.

Zweden ontdekt zeldzame metalen

In het Zweedse Lapland werd de ‘grootste voorraad van zeldzame aardmetalen in Europa’ ontdekt. Jens Franssen trok naar daar en zag dat niet iedereen onverdeeld gelukkig is met de ontdekking.

Wat betekent dit voor het energiebeleid van Zweden, en eventueel Europa? Peter Tom Jones is directeur van het Instituut voor Duurzame Metalen en Mineralen (KULeuven). Hij komt naar de studio.

TikTok onder vuur

Verschillende landen, waaronder België, bannen de app TikTok van de smartphones van overheidsmedewerkers. De CEO van het Chinese bedrijf werd vandaag ondervraagd door het Amerikaanse Congres. Waarom is TikTok potentieel gevaarlijk? En wat zijn we te weten gekomen uit het verhoor? Bram Vandeputte geeft meer uitleg.

Recent content

SIM² Education